terug naar selectie

Wouter Drijfhout

Manager ICT
Vakgebied: Information Technology – management
Functie: Manager ICT, Directeur IT, Hoofd Automatisering, Projectmanager, Projectmanager IT, Senior Project Manager, Teamleider IT
Locatie: Noord-Holland, Utrecht, Zuid-Holland
Tarief: €80 - €100
Beschikbaarheid: 32 - 36, 36 - 40, > 40, In overleg uur

IT manager SCRUM Master Interim CTO Product Owner Agile Coach Project manager IT consultant
Beschikbaar vanafLaatste check: 1 januari 2020
Linkedin Website Contact
Profiel
CV & Portfolio

Zie Downloads voor Nederlands & Engels CV.

Technisch georiënteerd en resultaatgericht professional met 20 jaar ervaring in de IT-infrastructuur, software development, projectmanagement, met zeven jaren ervaring in generiek management.

Bewezen trackrecord in het toepassen van het Agile SCRUM framework inclusief opgeleide SCRUM Masters & Product Owners van verschillende SCRUM-teams.

Succes in het opzetten van belangrijke technologieën zonder downtime van de productieomgeving. Thuis in o.a. Continuous Integration /-Delivery oplossingen en cloud strategieën.

Bekwaam in het migreren van systemen, toewijzen van middelen, instrueren van aankomend leidinggevenden, en ondersteunen van eindgebruikers.

Beschikt over sterke kennis van Microsoft (Cloud) technologieën, PRINCE2 en Proces Management.

Branche/sector
Consultancy, Financiële dienstverlening, Gezondheidszorg en welzijnszorg, Industrie en productie, Informatie en Communicatie Technologie (ICT), Overheid en semi-overheid, Telecommunicatie
Hoogst afgeronde opleidingsniveau
MBO
Titel (afgeronde opleiding):
Product Owner / Architect / Interim Manager
Leidinggevende ervaringen
Strategisch, Tactisch, Operationeel
Aantal jaren werkervaring als zelfstandige
5
Ervaring als MT-lid
Ja
Beschikbaar per
02-03-2020
februari 2018 - september 2018
Product Owner IT Cloud Run a.i.
Strater te Amersfoort Product Owner IT Cloud van de IaaS & PaaS van het hypotheken platform t.b.v. banken zoals ABN-AMRO
mei 2016 - augustus 2017
Manager DevOps a.i.
Uniserver te Alkmaar Uitgebreide ondersteuning geleverd in recruitment proces van 10 geselecteerde, hoogopgeleide en competente infrastructuur- en software development engineers. Leverde als SCRUM Master effectieve oplossingen om het team sterker te maken en deskundig advies aan technici met betrekking tot impact issues. Toegepaste Agile SCRUM framework in samenwerking met de nu opgeleide SCRUM Masters & Product Owners voor een aantal SCRUM-teams. Gemigreerd van oude OTAP omgeving naar nieuw Continuous Integration /-Delivery platform, dat op recentste technologie van Microsoft (versie 2017) is gebaseerd. Lanceerde een nieuwe en innovatieve Cloud Enabled werkplek met Mac en Windows op basis van state-of-the-art Microsoft technologieën, zoals Microsoft 365 Business Suite.
december 2015 - mei 2016
Projectmanager a.i.
Performation te Bilthoven De verminderde €250k jaarlijkse operationele kosten, door de verandering van CAPEX naar OPEX-uitgaven, die bedrijfscontinuïteit en operationele efficiency verbeterde. Bedacht en uitgevoerd migratieplan voor naadloze operaties. Coachend en leidend als Product Owner het migratieteam d.m.v. een Agile aanpak om operationele efficiency te bereiken. Gemigreerd naar opnieuw opgebouwde 120 virtuele servers met meer dan 20 applicaties binnen vijf maanden.