terug naar selectie

Wout Penning

Algemeen directeur / CEO
Vakgebied: Management & support – directie
Functie: Algemeen directeur / CEO, Operationeel Directeur, Raad van Toezicht (RvT) - lid, Vestigingsdirecteur
Locatie: Brabant, Gelderland, Utrecht, Zuid-Holland, Randstad, West-Nederland
Tarief: €90 - €125
Beschikbaarheid: In overleg uur

Organisatieontwikkeling Personeelsontwikkeling Resultaatontwikkeling
Niet beschikbaarLaatste check: 16 juli 2018
Linkedin Contact
Profiel
CV & Portfolio

Ik ben een business society manager. Met mij komt er iemand binnen die het niet kan laten om de koers te bepalen, de organisatie in balans te brengen en op haar bestemming te brengen. Ik lever een bijdrage aan de bestuurlijke verandering van organisaties, om de organisatie op een hoger niveau te krijgen, zodat de organisatie beter voorbereid is op de toekomst. Hierdoor blijven de continuïteit en het rendement van de organisatie gewaarborgd. Dit doe ik als gedreven bestuurder en bemiddelaar: ik sta in verbinding met mijn omgeving, zet de koers uit, regisseer verandering en breng organisaties tot ontwikkeling.

Mijn opgedane ervaring in het bedrijfsleven blijkt een goede voorbereiding te zijn voor mijn leidinggevende functies in het maatschappelijke domein (onderwijs, gemeenten en (jeugd-)zorg): ik combineer het zakelijk belang met menselijk welbevinden. Graag zet ik mijn inzicht en ervaring in om van toegevoegde waarde te zijn voor uw organisatie. 

Branche/sector
Communicatie en Media, Consultancy, Financiële dienstverlening, Gezondheidszorg en welzijnszorg, Onderwijs en Onderzoek, Overheid en semi-overheid, Welzijn, jeugdzorg en kinderopvang
Hoogst afgeronde opleidingsniveau
WO
Titel (afgeronde opleiding):
Drs. (Bedrijfskunde)
Leidinggevende ervaringen
Strategisch, Tactisch
Aantal jaren werkervaring als zelfstandige
15
Ervaring als MT-lid
Ja
Software kennis
Word, Excel, Powerpoint, etc.
Goed
december 2017 - juli 2018
Jeugdzorg
Beleidsontwikkeling. Inventariseren van kwaliteitseisen van de verschillende zorgregio's en van Stichting Kwaliteitsregister Jeugdzorg en vertalen naar persoonlijke ontwikkelingsplannen en organisatieontwikkelingsplannen.
juni 2017 - oktober 2017
Stichting BOOR te Rotterdam
Personeels- en organisatieontwikkeling. Het Steve Jobs concept was niet doordacht en niet geborgd. Het personeel en de ouders zijn niet (voldoende) gekend in het concept en er was geen eigenaarschap. Er zijn inmiddels 70 leerlingen van school gehaald. Ik heb een beheersplan geschreven en het personeel gemotiveerd om bij te dragen aan een doorstart van de school.
februari 2016 - december 2017
Bouwen aan vertrouwen
Personeels- en organisatieontwikkeling. Ik heb bijgedragen aan het herstel van verloren vertrouwen, goede verstandhoudingen, goede kwaliteit, goede resultaten, tevreden belanghebbenden en toezichthouders.