terug naar selectie

Wout Penning

Algemeen directeur / CEO
Vakgebied: Management & support – directie
Functie: Algemeen directeur / CEO, Commercieel Directeur, Operationeel Directeur, Directeur marketing & sales, Vestigingsdirecteur, Raad van Toezicht (RvT) - lid
Locatie: Brabant, Gelderland, Utrecht, Zuid-Holland, Randstad, West-Nederland
Tarief: €90 - €125
Beschikbaarheid: 36 - 40, > 40, In overleg uur

Organisatieontwikkeling
BeschikbaarLaatste check: 16 april 2018
Linkedin Contact
Profiel
CV & Portfolio

Ik ben Wout Penning en heb aantoonbaar bijgedragen aan de realisatie van de strategische doelstellingen van toonaangevende organisaties in de profit- en non-profitsector en ben daar ook voor gewaardeerd. Het geeft mij veel voldoening om een instelling/ organisatie te besturen in het maatschappelijke krachtenveld. Mijn passie ligt in de ontwikkeling van mensen en organisaties. Ik speel graag effectief in op kansen en bedreigingen in de externe omgeving. Ik krijg er veel energie van om op een vertrouwenwekkende manier “in verbinding te staan” met de interne en externe belanghebbenden en om ambitieuze doelstellingen te realiseren. Mijn werkwijze is om een heldere toekomstvisie neer te zetten, met een duidelijke strategie en een inspirerende collectieve ambitie, waarin iedereen met bevlogenheid een bijdrage levert aan het organisatieresultaat. Het resultaat is een professionele cultuur met “eigenaarschap” en medeverantwoordelijkheid.

Branche/sector
Communicatie en Media, Consultancy, Financiële dienstverlening, Gezondheidszorg en welzijnszorg, Onderwijs en Onderzoek, Overheid en semi-overheid, Welzijn, jeugdzorg en kinderopvang
Hoogst afgeronde opleidingsniveau
WO
Titel (afgeronde opleiding):
Drs. (Bedrijfskunde)
Leidinggevende ervaringen
Strategisch, Tactisch
Aantal jaren werkervaring als zelfstandige
15
Ervaring als MT-lid
Ja
Software kennis
Word, Excel, Powerpoint, etc.
Goed
juni 2017 - oktober 2017
Beheersplan t.b.v. Steve Jobs school
Het Steve Jobs concept was niet doordacht en niet geborgd. Het personeel en de ouders zijn niet (voldoende) gekend in het concept en er was geen eigenaarschap. Er zijn inmiddels 70 leerlingen van school gehaald. Ik heb een beheersplan geschreven en het personeel gemotiveerd om bij te dragen aan een doorstart van de school.
februari 2016 - oktober 2017
Bouwen aan vertrouwen
Ik heb bijgedragen aan het herstel van verloren vertrouwen, goede verstandhoudingen, goede kwaliteit, goede resultaten en tevreden belanghebbenden en toezichthouders.