terug naar selectie

Werner van der Hart

Business controller
Vakgebied: Finance & Accounting – control
Functie: Business controller, Concern controller, Controller, Financial Controller, Manager Control, Medewerker Finance & Control , Medewerker Planning & Control , Procescontroller, Zorg controller
Locatie: Drenthe, Flevoland, Friesland, Groningen, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht
Tarief: €85 - €95
Beschikbaarheid: 24 - 32, 32 - 36, 36 - 40 uur

automatiseren professionele administratie proces verbeteringen treasury goede control financiele risico's midden /lange termijn management informatie
Beschikbaar vanafLaatste check: 1 februari 2020
Linkedin Website Contact
Profiel
CV & Portfolio

Ik ben een betrokken en bekwame finance professionals die op interim-basis werkzaamheden voor uw organisatie kan uitvoeren.
Als een ervaren business controller kan ik het management ondersteunen als sparring partner en zal ik mijn ruime ervaring in Finance, Control en ICT gebruiken om het controlproces, de managementrapportages en AO/IC te verbeteren. Uitgangspunt hierbij is de strategie van de organisatie en de behoefte aan stuur- en verantwoordingsinformatie van het management.
Met mijn ruime ervaring als leidinggevende en een goede vorm van humor kan ik een positieve bijdrage leveren aan het inrichten, optimaliseren en integreren van financiële administraties.
Het letterlijk leveren van meetbare toegevoegde waarde en het behalen van de afgesproken doelen, zijn mijn drijfveer. Dit realiseer ik door inzet van de juiste persoon voor de juiste taak en waar nodig uiteraard door zelf de handen “uit de mouwen te steken”. Ik communiceer erg gemakkelijk op diverse niveaus, met alle stakeholders, ik ben een zeer vaardige, zelfstandige, initiatiefrijke, analytisch sterke, (financieel) manager met ruim 15 jaar ervaring als (Finance) Manager bij verschillende organisaties. Daarnaast ben ik een overtuigende people manager die, daar waar mogelijk, uw medewerkers zal coachen en prikkelen om het beste uit zichzelf te halen. Als financial professional heb ik een rijke en zeer brede ervaring opgebouwd. Hierdoor ben ik uiterst breed inzetbaar.
Ik ben inzetbaar voor alle organisaties, maar heb de laatste jaren veel ervaring opgedaan bij  zorginstellingen, maatschappelijk betrokken organisaties en overheden die te maken hebben met belangrijke en complexe veranderprocessen. Ik help u met uw maatschappelijke opdracht te vertalen in passende financiële instrumenten. Een maatschappelijke opdracht vraagt om grip op uw financiële middelen. Om met beperkte middelen een maximale bijdrage leveren zonder dat de financiële slagkracht van uw organisatie verloren gaat.
 

Branche/sector
Communicatie en Media, Gezondheidszorg en welzijnszorg, Onderwijs en Onderzoek, Overheid en semi-overheid, Telecommunicatie
Hoogst afgeronde opleidingsniveau
Master
Titel (afgeronde opleiding):
MSc
Leidinggevende ervaringen
Strategisch, Tactisch, Operationeel
Aantal jaren werkervaring als zelfstandige
4
Ervaring als MT-lid
Ja
Software kennis
Unit 4
Goed
SAP
Matig
Exact
Goed
Cognos
Goed
Excel
Expert
Hyperion
Matig
Nedap
Goed
Bizon, IBS
Goed
Accountview
Goed
Qlikview en Qlik Sense
Goed
Oracle BI
Goed
OctoQ
Matig
Scansoftware, Elvy, proactive Scansys
Goed
P2P software, shopper, Proquro
Goed
Beschikbaar per
02-03-2020
juli 2019 - januari 1970
interim hoofd financieel economische zaken Caparis NV
 Leiding geven aan de onderdelen; financiële administratie, (8 fte) en de loonadministratie (4 fte).  Verantwoordelijk voor de PIOFA taken.  Sturen en bewaken van de consistente uitvoering van de financiële en loonadministratie en voer voor de afdeling de beleidscyclus uit.  Verantwoordelijk voor de interne controle en AO op de eigen aandachtsgebieden.  Verbeteren van richtlijnen, instructies en processen op en zie toe op de naleving hiervan.  Verantwoordelijk voor de kapitaal en financieringsbehoeften en de treasury-taken, de verzekeringsportefeuille en schadebeheer.  Adviseren over fiscale aangelegenheden en vertalen van wet en regelgeving naar de organisatie.  Leveren van input voor rapportages en begrotingen.  Verantwoordelijk voor het opstellen van jaarrekeningen, jaarverslagen en de controle daarop.  Aanspreekpunt voor de accountant en aanleveren van benodigde gegevens en informatie.  Professionaliseren en automatiseren van Purchase to Pay processen.
januari 1970 - januari 1970
Financieel contract controller Gemeente Leeuwarden
 Financiële afwikkelingen contracten lokale WMO contractpartners 2015 en 2016.  Adviseren inzake afwikkelingen en WMO contract aangelegenheden gemeente Leeuwarden 2017.  Adviseren inzake KPI’s, managementinformatie en informatiemanagement 2017 en 2018.
januari 1970 - januari 1970
coördinator jaarrekeningenwerk Zienn
 Het controledossier voor de accountant opstellen samen met de medewerkers van de afdeling FA.  Het hoofd FAD ondersteunen bij het opstellen van de jaarrekening en bijbehorende analyses.  Het hoofd FAD ondersteunen bij het opstellen van diverse subsidie verklaringen en afrekeningen WMO voor de gemeenten, ZvW voor zorgverzekeraars, WLz voor zorgkantoor en Justitie.
januari 1970 - januari 1970
projectleider jaarrekeningproces Leppehiem
 Het controledossier voor de accountant opstellen samen met de medewerkers van de afdeling.  Het opstellen van de jaarrekening en bijbehorende analyses.  Het opstellen van diverse verklaringen en afrekeningen WMO, voor de gemeenten, ZvW voor verzekeraars en WLz voor zorgkantoor.  Opstellen management informatie en vervangen vertrekkende controller.
januari 1970 - januari 1970
interim hoofd financieel administratieve dienst Zienn
 Leiding geven aan de onderdelen; financiële cliënt administratie, (2 fte), financiële administratie (3 fte) en de salaris administratie (1 fte).  Verantwoordelijk voor financiële huishouding Zienn, adviseren business cases en afwijkingen op begroting bij budgethouders.  Dagelijkse aansturing en klant en krachtgericht werken van de afdeling FAD.  Verbeteringen en verduidelijken van verschillende processen en zelfstandig werken van medewerkers.  Verbeteren van planning & control cyclus, risicomanagement en managementinformatie.  Ondersteunen en adviseren Manager finance in transitie van organisatie brede vraagstukken en ondersteunende diensten als business controller.  Digitaliseren en automatiseren van verschillende administratieve processen.  Implementeren verschillende nieuwe systemen (Exact, Scansys, Qlik Sense, IBS, Reat Online)  De afdeling klaar maken voor de samenvoeging tussen Zienn en Het Kopland.