terug naar selectie

Twan Houben

Algemeen directeur / CEO
Vakgebied: Management & support – directie
Functie: Algemeen directeur / CEO, Financieel directeur / CFO, Operationeel Directeur, Raad van Toezicht (RvT) - lid
Locatie: Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Overijssel, Utrecht, Noord- Nederland, Oost-Nederland
Tarief: €150 - €225
Beschikbaarheid: 8 - 16, 16 - 20, 20 - 24, 24 - 32 uur

herstructurering efficiencyverbetering reorganisatie strategieherziening
BeschikbaarLaatste check: 18 januari 2020
Linkedin Website Contact
Profiel
CV & Portfolio

Twan Houben is een ervaren professional met meer dan 25 jaar ervaring in strategie ontwikkeling, algemeen- en financieel management. Tijdens zijn professionele carrière heeft hij managementteams, raden van commissarissen, financiers en andere belanghebbenden bijgestaan en geadviseerd over financiële, strategische en operationele aangelegenheden.


Hij heeft een sterke achtergrond in strategie en financiën en uitgebreide ervaring in het handelen in complexe en veeleisende (turnaround) situaties, rekening houdend met de  belangen van verschillende “stakeholders”. Hij beschikt over brede analytische vaardigheden, is gericht op resultaat en werkte altijd in een teamomgeving, waarin hij individuele teamleden motiveerde om 'de klus te klaren'.


Twan is gericht op het vinden van oplossingen voor elke situatie waarin hij zich bevindt. Zijn expertise omvat onder meer de ontwikkeling en inzet van commerciële strategieën, herstructurering en turnaround management, optieanalyses en -uitvoering, opzet en uitvoering van financieel beheer en controle, verbetering van en controle op werkkapitaal, strategische due diligence.
Voordat hij zelfstandig werd, heeft Twan gewerkt voor het beursgenoteerde Wagon Plc. en GKN Plc. gedurende 10 jaar in strategische en algemene managementrollen.

 

Branche/sector
Communicatie en Media, Consultancy, Financiële dienstverlening, Gezondheidszorg en welzijnszorg, Handel en retail, Horeca, Recreatie, Toerisme en Cultuur, Industrie en productie, Land- en tuinbouw
Hoogst afgeronde opleidingsniveau
Master
Titel (afgeronde opleiding):
mr
Leidinggevende ervaringen
Strategisch, Tactisch
Aantal jaren werkervaring als zelfstandige
17
Ervaring als MT-lid
Ja
Software kennis
word
Beginner
excel
Matig
november 2018 - oktober 2019
consultant fusies en overname a.i.s a.i.
a.i. begeleiding bij de verkoop van (aandelenbelangen) in twee familiebedrijven
mei 2016 - oktober 2017
directeur a.i.
Herstructureren van bedrijfsprocessen bij een drukkerij / direct mail bedrijf volgens Kaizen. Reorganiseren inkoop en logistiek, 20% inkoop kosten besparen, verlaten van verliesgevende markten en ontwikkelen van nieuwe. Na herstructurering verkoop van bedrijf aan grotere strategische partner.
maart 2015 - november 2015
directeur a.i.
Directeur a.i. bij een ingenieursbureau. Reorganiseren van commercie, financiële administratie, opzetten van nieuwe markten, herziening van strategie, kostenbesparingen doorvoeren. Verkoop bedrijf aan strategische partner.
augustus 2013 - augustus 2014
directeur a.i.
Directievoering bij een metaalverwerkend bedrijf. Introduceren maatwerk kostprijscalculaties. Verhogen betrokkenheid management bij herstructurering bedrijfsprocessen. Verhogen marges en financiële resultaten. Reorganisatie en werving nieuwe (permanente) directeur.