terug naar selectie

Pascal Bouwman

Algemeen directeur / CEO
Vakgebied: Management & support – directie
Functie: Algemeen directeur / CEO, Adjunct-directeur, Commercieel Directeur, Directeur marketing & sales, Raad van Toezicht (RvT) - lid, Vestigingsdirecteur
Locatie: Brabant, Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zeeland, Zuid-Holland, Randstad, Noord- Nederland, Oost-Nederland, Midden-Nederland, West-Nederland, Zuid-Nederland, Heel Nederland, ---, Benelux, België, Duitsland
Tarief: €95 - €115
Beschikbaarheid: 1 - 8, 8 - 16, 16 - 20, 20 - 24, In overleg uur

Sales Klantgerichtheid MVO Teamplayer Directie Leider Empatisch Pragmatisch Operationeel Sociaal Ondernemen Marketing Inspirerend Authentiek CSR Taktisch Veranderaar Management Strategie Commercie Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
BeschikbaarLaatste check: 1 juni 2020
Linkedin Website Contact
Profiel
CV & Portfolio

Authentiek, open, daadkrachtig en inspirerend, dat is de feedback die ik veelal krijg van de mensen om mij heen. Door mensen ruimte te geven fouten te maken en te motiveren op hun intrinsieke waarden, leid ik mens en organisatie door het proces van verandering en vernieuwing en weet ik het beste uit de medewerker te halen.

Van nature heb ik een aversie tegen de “status quo” en ik werk met een positief kritische instelling. Organisaties help ik doelgericht door te ontwikkelen op strategisch niveau en vertaal dit vervolgens naar concrete acties en doelstellingen. Ook heb ik bewezen meer dan goed in staat te zijn vragen van de klant in concrete winnende proposities te vertalen. Mijn persoonlijkheid maakt dat ik mensen inspireer en zij geneigd zijn mij te volgen.

In de ruim twintig jaar dat ik werkzaam ben heb ik diverse organisaties en branches van binnen mogen zien. Hierbij heb ik bewezen me snel aan te kunnen passen en de business snel eigen te maken. De opgedane brede kennis en ervaring hebben mijn gereedschapskist goed gevuld. En dit helpt mij bij het nemen van beslissingen en het te lijf gaan van uitdagingen op een gegronde, maar creatieve manier. 

Branche/sector
Bouw en Vastgoed, Communicatie en Media, Consultancy, Energiebedrijven, Facilitaire dienstverlening, Fast Moving Consumer Goods (FMCG), Gezondheidszorg en welzijnszorg, Handel en retail, Horeca, Recreatie, Toerisme en Cultuur, Industrie en productie, Informatie en Communicatie Technologie (ICT), Intermediairs, Overheid en semi-overheid, Technische dienstverlening, Telecommunicatie, Banken en Verzekeraars, Welzijn, jeugdzorg en kinderopvang
Hoogst afgeronde opleidingsniveau
Post-HBO
Titel (afgeronde opleiding):
Ba.
Leidinggevende ervaringen
Strategisch, Tactisch, Operationeel
Aantal jaren werkervaring als zelfstandige
17
Ervaring als MT-lid
Ja
Software kennis
Algemene office kennis
Goed
Inrichting CRM en ERP ten dienste van klantproces
Goed
juni 2019 - december 2019
Business Coach
Business Coach van een ondernemer in een lastige situatie. Zijn onderneming groeide te hard en de ondernemer verloor de controle. Na een aantal sessies bleek de oplossing gelegen in het aanstellen van een algemeen directeur, met de ondernemer als aandeelhouder en inspirator. Deze nieuwe directeur heb ik mogen helpen het bedrijf te leiden vanuit een strategie gebaseerd op 2 pijlers.
maart 2019 - april 2019
Verdienmodel revisie
De onderneming worstelde erg met positionering en verzilveren van haar toegevoegde waarde. Samen met de ondernemer hebben we de propositie aangescherpt en het verdienmodel gekanteld. Van uurtje-factuurtje naar een model op basis van pakketten.
maart 2017 - april 2017
Change manager
Een samenwerkingsverband van sociaal maatschappelijke organisaties los laten weken van een grotere maatschappelijke speler.
september 2015 - januari 2016
Projectmanager
Een Automotive speler geholpen haar propositie te herzien en deze onder te brengen in haar nieuwe dienstenplatform. Mijn rol was vooral de diensten van de organisatie op een slimmere manier aan te bieden aan haar klanten en om te zorgen dat het platform deze diensten voldoende ondersteunde. In een tweede fase hebben we gezorgd dat het nieuwe dienstenplatform op de juiste wijze in de markt is gezet.
mei 2015 - december 2016
Marketeer
De missie en visie van een organisatie in het sociale domein op scherp gekregen en geholpen deze te vertalen in praktische toepassingen.
januari 2015 - december 2015
Business Development
Het begeleiden van het zichzelf herontdekken van een Marketing organisatie. Deze club heeft het afgelopen jaar een grote klant verloren en een andere klant heeft het budget met 80% naar beneden bijgesteld. 70% van de omzet van de organisatie kwam van deze twee klanten. Begonnen met een analyse van de overige klanten en momenteel bezig om vanuit deze analyse een nieuwe strategie te ontwikkelen.
april 2014 - januari 2015
International Sales & Marketing Manager
In loondienst bij een Nederlandse producent van hoogstaande Automotive producten. Strategische aanpak uitgewerkt, commercieel plan geschreven, online aanpak herzien en internationaal distributienetwerk herzien.
mei 2013 - april 2014
Algemeen Directeur
Een organisatie die vast was gelopen weer op weg geholpen. Propositie verbeterd, verdienmodel herzien, branding vormgegeven, partnernetwerk opgezet. Met als resultaat bijna een verzesvoudiging van het aantal klanten.
april 2009 - april 2013
Commercieel Manager
Een grote speler in de Automotie geholpen haar propositie vorm te geven en in de markt te zetten. Forse omzet toename gerealiseerd. Bij opdrachtgever in loondienst gegaan.
september 2006 - december 2009
Algemeen Directeur
Telecombedrijf helpen uit te bouwen naar topspeler in de markt. Bij zelfde bedrijf een platform opgezet en in werking gebracht waarmee de organisatie haar klanten op afstand kon bedienen en servicen.
april 2006 - augustus 2006
Commercieel Directeur
Bij een producent van hoogstaande kantoormeubelen een salesplan geschreven, een nieuw team geformeerd en een nieuwe markt aangeboord.
oktober 2003 - maart 2006
Managing Director
Nieuwe bedrijfstak opgezet en bestaande bedrijfstak winstgevender gemaakt. Binnen de kantoormeubelen branche.
oktober 2003 - mei 2020
Diverse projecten klussen
Diverse kleinere klussen. Vaak organisaties die een probleem hebben met hun propositie, hun marktbenadering, vastgeroest zitten in bestaande patronen of die een team hebben wat niet samenwerkt.