terug naar selectie

Juriaan Leissner

Backoffice Manager
Vakgebied: Management & support – management
Functie: Backoffice Manager, Afdelingsmanager, Commercieel manager, Frontoffice Manager, Operations Manager, Procesmanager
Locatie: Noord-Holland, Utrecht, Zeeland, Zuid-Holland, Randstad, Midden-Nederland, Zuid-Nederland
Tarief: €79 - €99
Beschikbaarheid: In overleg uur

Eigenwijs Flexibel Leiderschap Klantgericht
BeschikbaarLaatste check: 22 augustus 2019
Linkedin Website Contact
Profiel
CV & Portfolio

Over mij

“Als je niet beter wil worden, stop je met goed zijn”. Dat is één van mijn drijfveren zowel zakelijk als privé.

Ik heb ruime praktijkervaring in diverse leidinggevende- en staffuncties bij een financiële instelling.

Sinds 2018 ben ik als eigenaar en consultant verbonden aan Leissner & Van der Molen.  Het geeft mij veel plezier om vanuit een eigen visie andere organisaties uit de publieke en de private sector te helpen bij het verminderen van hun kwetsbaarheden.

Het theoretisch kader wat ik heb opgedaan tijdens mijn studies helpt mij om op juist dat onderdeel te interveniëren waar het probleem daadwerkelijk ligt en om zo gezamenlijk met mijn klant tot een passende oplossing te komen. Het helpt dat ik de taal spreek van de verschillende afdelingen binnen een organisatie en in staat ben te verbinden en te verbeteren.

Hierbij focus ik op vier gebieden:

1) Het creëren van inzicht. Weten waar een proces kwetsbaar is voor fouten of misbruik. En welke verbeteringen een goede keuze zijn voor een organisatie.

https://lmconsultants.nl/2018/07/een-goed-plan-begint-met-onze-quick-scan/

2) Het scheppen van kaders. Zorgen voor een gedragen visie, een duidelijk beleid of een stevige framework.
3) Het vergroten van bewustwording. Gebruik maken van diverse technieken op het vlak van onboarding, blended learning en Elearning.
4) Het gezamenlijk innoveren en incrementeel verbeteren. Vanuit een basis die op orde is gepast innoveren.

https://lmconsultants.nl/2018/06/vaker-nee-zeggen-is-slimmer-innoveren/

Buiten mijn werk besteed ik graag tijd met mijn gezin. Ook sport heeft een prominente plaats. Zo loop ik marathons en heb ik  meerdere malen mee gedaan aan de RopaRun.

Recente werkervaring

Managing Consultant Leissner & Van der Molen
 
maart 2018 – heden
Advisering van organisaties op het vlak van fraudebestrijding en procesverbetering. Dit vanuit specifieke expertise op het vlak van beleid (schrijven & implementeren), vergroten van awareness, preventie, detectie en control testing.

Interim opdrachten waaronder het fysiek en op papier 'leeg ruimen' van Besloten Vennootschappen. Begeleiden jaarsluiting, afwikkelen debiteuren & crediteuren, verkoop inventaris, afhandelen contracuele verplichtingen.
 
Sr. ORM Officer

september 2014 – februari 2018

Advisering senior management (1ste en 2de echelons) op het vlak van risicomanagement zowel identificatie als mitigatie en met als aandachtsgebied anti-fraude. Ontwerp fraudebeleid en Fraud Control Framework voor NN Schade & Inkomen. Coaching en aansturing ORM Officers en team Veiligheidszaken.  
 
Manager Operations


november 2004 – september 2014

Directe aansturing van diverse ‘soorten’ teams met ca.  30 medewerkers. Oprichten klachtenteam Nationale-Nederlanden Pensioen. Aansturing van een projectteam belast met de verwerking van de wettelijke aanpassingen op de gehele pensioenportefeuille. 

Expertise

Lean Agile/Scrum
Klachtenmanagent
Operational Management
Fraudebestrijding
Control Frameworks
Beleid
Coaching
 

Branche/sector
Consultancy, Facilitaire dienstverlening, Financiële dienstverlening, Intermediairs, Juridische dienstverlening, Overheid en semi-overheid, Banken en Verzekeraars
Hoogst afgeronde opleidingsniveau
Master
Titel (afgeronde opleiding):
Master Culture & Change
Leidinggevende ervaringen
Strategisch, Tactisch, Operationeel
Aantal jaren werkervaring als zelfstandige
1
Ervaring als MT-lid
Ja
Software kennis
Excel
Goed
Word
Goed
december 2018 - februari 2019
Interim Manager
Het fysiek en op papier 'leeg ruimen' van een (internationale) Besloten Vennootschap. Begeleiden jaarsluiting, afwikkelen debiteuren & crediteuren, verkoop inventaris, afhandelen contractuele verplichtingen.