terug naar selectie

John Greijmans

CFO / Financieel directeur
Vakgebied: Finance & Accounting – management
Functie: CFO / Financieel directeur, Directeur Finance & Control
Locatie: Brabant, Randstad, Benelux, Duitsland, Europa
Tarief: €100 - €125
Beschikbaarheid: 32 - 36 uur

Transitiemanagement
Niet beschikbaarLaatste check: 2 oktober 2018
Linkedin Website Contact
Profiel
CV & Portfolio

Mijn naam is John Greijmans, en ik ben een hands-on change en financieel manager met uitgebreide ervaring op het gebied van Finance, IT en procesoptimalisatie. Ik heb meer dan twintig ervaring in lijnfuncties en grote programma’s bij bedrijven in verschillende sectoren zoals TNT, Geodis en Corporate Fashion Services.

Bij deze bedrijven heb ik stuurinformatie, financiële rapportage- en bedrijfsprocessen op een hoger plan gebracht. Ik ken de dynamiek van bedrijfsonderdelen in een holdingstructuur en heb op beide niveaus resultaten neergezet. In performance management heb ik werkkapitaalverbeteringen doorgevoerd, zijn er omvangrijke kostenreducties gerealiseerd door vereenvoudigingen van processen en heb ik wereldwijd risk management geïmplementeerd.

Als persoon ben ik een doener. Het motiveert me om met de organisatie waar ik werk resultaten neer te zetten en ik aarzel niet om zelf aan te pakken. Ik ben een self-starter, altijd op zoek naar kansen en stel hoge eisen aan mezelf. Medewerkers werken graag met mij samen. Het is mijn expliciet doel er voor te zorgen dat de organisatie leert van mijn ervaring en dat na mijn vertrek blijvende resultaten zijn gerealiseerd.

Vijf jaar geleden heb ik besloten zelfstandig ondernemer te worden. Enerzijds ben ik bezig met een aantal startups en anderzijds verhuur ik me als management consultant en interim manager.

Mijn opleidingsachtergrond is economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam aangevuld met een CMA opleiding (Certified Management Accounting). Verder schrijf ik regelmatig weblogs op www.johngreijmans.com en werk ik aan een publicatie over de managementmethoden en -technieken die ik heb toegepast en ontwikkeld.

Branche/sector
Fast Moving Consumer Goods (FMCG), Handel en retail, Informatie en Communicatie Technologie (ICT), Transport en Logistiek, Banken en Verzekeraars
Hoogst afgeronde opleidingsniveau
Post-Doc
Titel (afgeronde opleiding):
drs, CMA
Leidinggevende ervaringen
Strategisch, Tactisch, Operationeel
Aantal jaren werkervaring als zelfstandige
-18095
Ervaring als MT-lid
Ja
Software kennis
Exact
Expert
Microsoft Office (Word, Excel PowerPoint en Access)
Goed
SAP
Matig
Hyperion
Goed
februari 2017 - januari 2018
Director Procurement
Transitiemanagement op de afdeling Procurement, bestaande uit 15 fte (HBO+), met een inkoopwaarde van €350 miljoen.