terug naar selectie

Jan-Willem Slager

Sales Director
Vakgebied: Marketing, Sales & Communicatie – sales
Functie: Sales Director, Sales & marketing manager, Sales Consultant, Sales manager, Senior Sales Consultant
Locatie: Brabant, Flevoland, Noord-Holland, Utrecht, Zuid-Holland, Randstad, Midden-Nederland, West-Nederland
Tarief: €65 - €100
Beschikbaarheid: 1 - 8, 8 - 16, 16 - 20, 20 - 24, In overleg uur

Account Management Optimalisatie Interim Sales (management) Business Development Coaching
Niet beschikbaarLaatste check: 26 juni 2019
Linkedin Website Contact
Profiel
CV & Portfolio

Over mijzelf:

Na het vervullen van diverse posities in de zakelijke dienstverlening op commercieel en operationeel managementniveau, heb ik besloten om mijn opgedane ervaringen te bundelen en in te zetten om organisaties commercieel te ondersteunen. Het idee is mede ontstaan doordat mij een aantal keren gevraagd is om mee te denken en ook uit te voeren. Al doende heeft mij dit enthousiast gemaakt om met All into Sales (www.allintosales.nl) te starten. Ik heb diverse opdrachten in portefeuille gehad bij diverse opdrachtgevers voornamelijk in de zakelijke/industriële dienstverlening, Food en IT.

Buiten senioriteit breng ik als ervaring van belang mee:

- ruime (commerciële) managementervaring in B2B omgeving,

- ervaring met verandertrajecten,

- internationale ervaring,

- P&L-ervaring met forecasting, budgetten en rapportages,

- sterk gevoel voor verhoudingen binnen afdelingen en processen,

- het spreken van de moderne vreemde talen (Engels, Duits en basis Frans).

Daarnaast heb ik een ruime ervaring opgebouwd in het opzetten en aansturen van teams zowel commercieel, operationeel als staf (zowel in lijn- als matrixorganisaties). Deze ervaringen heb ik opgedaan in bedrijven (technische bedrijven en zakelijke dienstverlening) die een duidelijke commerciële signatuur hadden en ben dus gewend om te gaan met P&L, commerciële- en operationele doelstellingen in een nationale- en internationale omgeving. Diverse Sales- en operationele teams heb ik 'vlot' getrokken en weer succesvol laten functioneren. Zeker 10 jaar lang heb ik functies bekleed met een P&L-verantwoordelijkheid.
Naast mijn werkzaamheden heb ik ook diverse taken buiten mijn directe werk gedaan. Zo was ik assessor bij het DHL Development Center voor beoordeling en ontwikkeling van toekomstig middenkader en heb ik geparticipeerd in een projectteam met Capgemini betreffende integratie en Customer relevancy.

Kort gezegd ben ik:

- strategisch, sterk commercieel en resultaatgericht,

- open en direct,

- zelfstarter,

- teambuilder en motivator,

- doortastend indien turn-around in bepaalde situaties vereist is.

Branche/sector
Consultancy, Facilitaire dienstverlening, Handel en retail, Technische dienstverlening, Transport en Logistiek
Hoogst afgeronde opleidingsniveau
Post-HBO
Leidinggevende ervaringen
Strategisch, Tactisch, Operationeel
Aantal jaren werkervaring als zelfstandige
2014
Ervaring als MT-lid
Ja
Software kennis
Microsoft
Goed
Asana
Goed
CRM
Goed
november 2018 - januari 2021
Business Development Imtenan Health Shops
Voer de opdracht uit voor Imtenan om de West-Europese markt te benaderen. Imtenan is een in Cairo gevestigd Egyptisch merk dat zich richt op de productie en verkoop van voedings- en gezonde producten, waaronder natuurlijke voedingsmiddelen, voeding, energie, immuniteit en huidverzorgingsproducten, evenals voedingssupplementen die essentieel zijn voor verschillende chronische medische aandoeningen. Alle producten zijn 100% biologisch !!
juni 2018 - december 2018
Business Development LV Shipping
Optimalisatie commerciële processen.
oktober 2017 - januari 2021
Associate Proximities Risk Consultancy
Business Development voor Proximities. Het verwerven van nieuwe relaties en het onderhouden ervan.
maart 2017 - mei 2015
Projectmanager PPS Hectas Facility Services
Het op projectbasis uitvoering geven aan het maken van een totale FM oplossing (soft- en hard services) voor de nieuwbouw van het Gerechtsgebouw te Breda (Publiek Private Samenwerking). Project in een consortium geleid door bouwbedrijf Hochtief (Duitsland) met als doel het beste voorstel neer teleggen om uiteindelijk de opdracht te verkrijgen.
februari 2017 - oktober 2018
Export Manager SINH Building Solutions
Voor SINH Building Solutions de Luxemburgse en Duitse markt bewerkt. Hiermee gaat SINH haar doelstelling voor verbreding van haar markt een push geven in deze landen. SINH Building Solutions ontwikkelt duurzame en innovatieve bouwoplossingen voor bouwprojecten of dat nou om nieuwbouw, renovatie of restauratiewerk gaat. Het belangrijkste product binnen de productlijn is SINH™ board. Dit is lichtgewicht magnesiumoxide (MgO) plaatmateriaal, onbrandbaar, stootvast, isolerend, duurzaam en gemakkelijk te bewerken.
februari 2016 - augustus 2016
Business Development Smart Documents
Als Senior Sales Professional (Business Development New Markets). Met de commerciële afdeling nieuwe markten verkennen en ontwikkelen. Focus op diverse markten die Salesforce, SAP en/of Exact gebruikers zijn en met grote documentenstromen werken. Doel was om de non-governmarkt te openen. Het project is afgerond en de basis is gelegd om de markt verder uit te bouwen