terug naar selectie

Els Holsappel

Communicatie adviseur
Vakgebied: Marketing, Sales & Communicatie – communicatie
Functie: Communicatie adviseur, Communicatie manager, Hoofd Communicatie, PR adviseur
Locatie: Brabant, Gelderland, Overijssel, Utrecht, Oost-Nederland, Midden-Nederland
Tarief: €60 - €90
Beschikbaarheid: 8 - 16, 16 - 20, 20 - 24, 24 - 32 uur

branchecommunicatie energietransitie netwerkcommunicatie inwonerparticipatie duurzaamheid
Niet beschikbaarLaatste check: 2 januari 2019
Linkedin Website Contact
Profiel
CV & Portfolio

Organisaties ondersteunen in de transitie die zij moeten maken, dat is de kern van wat ik doe. Mijn specialiteit ligt bij de transitie naar de netwerk- en participatiesamenleving en bij de energie- en duurzaamheidstransitie. Ik verbind de inhoud aan het proces en het netwerk aan de organisatie. Ik werk altijd vanuit het doel van het netwerk of de organisatie en begin dus altijd bij de waarom-vraag: wat is het bestaansrecht van een organisatie, waarom doe je wat je doet en wat wil je bereiken bij wie en met wie? 

Ik ben op mijn best op het snijvlak van beleid en praktijk en combineer strategisch advies met de praktische uitvoering. Ik ben een stevige projectleider en organiseren en coördineren zit in mijn dna. Met mijn achtergrond als historicus, journalist en communicatieadviseur heb ik een goed ontwikkelde antenne voor wat er in de samenleving speelt en kan ik dat in een historische lijn plaatsen. Bovendien heb ik zowel kennis, ervaring als talent voor het organiseren van de dialoog en het gesprek, de kern bij elke verandering of transitie. Ik jaag aan, enthousiasmeer en stimuleer en weet mensen mee te krijgen. Door mijn goed ontwikkelde organisatie-antenne en jarenlange ervaring in politiek-bestuurlijke organisaties doorgrond ik belangen snel en doorzie ik waar gevoeligheden liggen. Ik ben resultaatgericht en weet tact en daadkracht te combineren. Ik werk graag aan projecten die complex zijn en waar tijdig de juiste verbanden gelegd moeten worden. Ik doorgrond complexe informatie snel en kom tot de kern om vandaaruit de koers uit te zetten. Mijn ervaring ligt op een breed terrein binnen de lokale overheid en in de branchecommunicatie.

Mijn persoonlijke kenmerken: enthousiast, pro-actief, energiek, creatief, daadkrachtig, flexibel, betrouwbaar, empathisch, betrouwbaar, verantwoordelijk, snel lerend, resultaatgericht en ik lever kwaliteit. 

Branche/sector
Communicatie en Media, Energiebedrijven, Gezondheidszorg en welzijnszorg, Horeca, Recreatie, Toerisme en Cultuur, Onderwijs en Onderzoek, Overheid en semi-overheid
Hoogst afgeronde opleidingsniveau
Master
Titel (afgeronde opleiding):
drs
Leidinggevende ervaringen
Strategisch, Operationeel
Aantal jaren werkervaring als zelfstandige
7
Ervaring als MT-lid
Ja
Software kennis
CMS (diverse systemen)
Goed
april 2017 - januari 1970
Projectleider Energietafel Brummen
De Energietafel Brummen is een gesprekstafel die mensen bij elkaar brengt rondom een bepaald thema van de energietransitie. Het doel is het verbinden van bestaande initiatieven, kennisdeling en het aanjagen van nieuwe initiatieven binnen de energietransitie Brummen. Projectleiding, programmering (in samenspraak met de gemeente Brummen), uitvoering en gespreksleiding van de tafels, inclusief het aanjagen en begeleiden van de vervolgtrajecten die uit de Energietafels ontstaan, zoals werkgroepen, pilots etc.
augustus 2016 - november 2017
Projectmanager en Floormanager ANVR
Programmeren, organiseren en begeleiden van een driedaagse Bootcamp, inclusief het bedenken en formuleren van de opdrachten voor de studenten (voor studiepunten, onderdeel van curriculum) en het benaderen van prominenten in de reisbranche als spreker en aandrager van de opdrachten.
mei 2015 - november 2017
Communicatiemanager Reiswerk
Verantwoordelijk voor alle on- en offline communicatie van Reiswerk en projectleider ontwikkeling en implementatie nieuwe site (www.reiswerk.nl). Herijking strategie en visie van Reiswerk en ontwikkelen communicatiestrategie.
maart 2014 - juni 2015
Senior communicatieadviseur gemeente Brummen
Strategische ondersteuning communicatieadviseur en organisatieadviseur bij de kanteling van de gemeentelijke organisatie naar een netwerkoverheid. In 2014 op het programma Van Partij naar Partner, vanaf eind 2014 bij de Bestuursopdracht, de kerntakendiscussie en de organisatieontwikkeling/reorganisatie. Auteur van de perspectiefnota Wij werken voor Brummen.
maart 2013 - augustus 2013
Projectcommunicatieadviseur gemeente Brummen
Verantwoordelijk voor alle online en offline communicatie rondom het programma Beleef Brummen-Bronckhorst (een samenwerking tussen de gemeenten Brummen en Bronckhorst), waaronder de persvoorlichting en woordvoering en de organisatie van een event.
mei 2012 - oktober 2013
Projectcommunicatieadviseur en redacteur gemeente Brummen
Auteur en adviseur voor het interactieve proces van de ontwikkeling van de toekomstvisie 2030 voor de gemeente Brummen, samen met inwoners en ondernemers in de gemeente en de denktank (inwoners en ambtenaren). Adviseren van de projectleider en wethouder, organiseren van inputsessies met de samenleving, de ambtelijke organisatie en de denktank, analyse van de output, weergeven en samenbrengen van de verbanden en auteur van de toekomstvisie Innoveren met oude waarden. Toekomstvisie is de leidraad voor zowel gemeenteraad als ambtelijke organisatie bij het ontwikkelen van beleid.
maart 2012 - augustus 2013
Communicatiemanager Reiswerk
Verantwoordelijk voor alle on- en offline communicatie van Reiswerk en het communitymanagement. Communicatie-uitingen geüniformeerd en een nieuwe huisstijl voor Reiswerk ingevoerd.