terug naar selectie

Bob Konings

(Bedrijfskundig) adviseur
Vakgebied: Management & support – project & overig
Functie: (Bedrijfskundig) adviseur, Project manager
Locatie: Heel Nederland
Tarief: €115 - €135
Beschikbaarheid: 24 - 32, 32 - 36 uur

Change management Lean Creatieve en innovatieve focus Gestructureerd perfectionistisch, Creatieve en inn Kritisch observerend Realisatie praktische quick wins Creative thinking Scrum leadership Agile principes Communicatief sterk
BeschikbaarLaatste check: 1 juni 2020
Linkedin Website Contact
Profiel
CV & Portfolio

☎ 06 22 511 218 | ✉ info@jouwdoel.nl |

Kenmerkend voor mij zijn mijn uitstekende people management skills. Helpen groeien van individuen, teams en afdelingen is mijn grote passie. Daarnaast waarderen opdrachtgevers mijn scherpe analytische blik op zaken, het doorgronden van complexe problemen, structuur aanbrengen en het presenteren van kwalitatieve en kwantitatieve informatie. Ik ben uitgesproken en prikkelend energiek, creatief en in staat om zaken eenvoudig te verwoorden.

Voor mij is leiderschap een scherp oog hebben voor wat je precies wil. Weten hoe je doelgerichter en vooral steviger invloed kan uitoefenen. Vooral omdat je begrijpt wat er precies speelt in je team, in de organisatie of bij je klant. Je heb ook een grondige kennis van de processen die betrekking hebben op jouw vraagstuk. In mijn trainingen besteed hoofdzakelijk aandacht aan het maken van effectieve keuzes, ontwikkeling van een krachtige persoonlijke visie, leren door te reflecteren en het ontwikkelen van het vermogen om altijd kansen te zien. Ook al is er een probleem. Het resultaat? Leiders die kunnen beïnvloeden, inspireren, en vooral voor klantwaarde zorgen.

Ik sta bekend als een vertrouwenspersoon die uitblinkt in verbinding maken. Een transformatie die nodig is voor een succesvolle performanceverbetering, moet helder en inspirerend zijn. Daar ben ik heilig van overtuigd, want waarom zouden mensen anders willen veranderen? Dat is de kern van mijn aanpak.

Mijn specialiteiten zijn:
- Consultancy (Lean & Agile-Scrum werken), Interim-management (teamontwikkeling ), Programmamanagement, Advies en procesbegeleiding op het gebied van organisatieontwikkeling, -inrichting en -verandering. Ontwikkeling en uitvoering van trainingen in leiderschapsontwikkeling, people development, performancemanagement, engagement en cultuur, Agile-Scrum-leadership, communicatieverbetering, sales en acquisitie

Toonaangevende organisaties die gebruik maken van mijn diensten; Supermarktketen Jumbo, Rabobank, Nationale Nederlanden, Eneco (voormalig EON), ASR, Rijkswaterstaat, PwC, gemeente Amsterdam, T-Mobile, Randstad, Delta Lloyd, Abn Amro, APG en Philips Lighting.

Branche/sector
Consultancy, Energiebedrijven, Financiële dienstverlening, Handel en retail, Transport en Logistiek, Banken en Verzekeraars
Hoogst afgeronde opleidingsniveau
HBO
Titel (afgeronde opleiding):
Commerciele economie ( marketing )
Leidinggevende ervaringen
Operationeel
Aantal jaren werkervaring als zelfstandige
2008
Ervaring als MT-lid
Ja
Software kennis
Siebel
Matig
oktober 2019 - januari 1970
Verandermanager
• Omzetten van de oude manier van werken (waterfall) naar de nieuwe wereld van Agile en SaFe/Devops. • Coaching van leidinggevende naar nieuwe rollen • Leadership coaching & training • Opstellen van de koers van de nieuwe manier van werken • Actief bezig met de uitvoering om het gehele bedrijfs-onderdeel mee te krijgen in het nieuwe werken. • Advisering op het gebied van rollen en functies binnen het Safe framework, cultuur(klimaat), training en coaching. • Ondersteuning bij de implementatie van het nieuw samenwerkingsmodel (Devops ). • Verrichten van consultancy werkzaamheden voor verschillende partijen binnen mijn projectteam, maar ook programma breed. • De rolbeschrijvingen van het SaFe framework plotten op bestaande functies. • Het agile manifesto evalueren en integreren in bestaande mechanismen. • Vinger aan de pols houden, meten en bijsturen van nieuw gedrag. • Identificeren van de trainingsbehoeften en de roll-out van het implementatieplan.
september 2018 - september 2019
Agile Transformation Expert
Als Agile Transformatie Expert ben ik verantwoordelijk voor een goede begeleiding van Senior management om Agile te omarmen en eigen te maken. Coaching van senior management behoort tot een van mijn taken. Ik ben verder verantwoordelijk voor de transformatie, het inspireren en aansturen door middel van de Agile@Jumbo methodiek in de organisatie. In deze rol ben ik adviseur, veranderkundige, coach en trainer in één!
februari 2018 - augustus 2018
Sen. Proces & Change manager
Verantwoordelijk voor change binnen IL Closed Book. De linking-pin tussen Business en Change&IT. Aan het stuur van het proces dat er toe moet leiden dat de juiste zaken worden opgepakt en opgeleverd worden door twee feature teams. Deeltaken; Rol van Productowner; vertaling van de geprioriteerde items in voor het feature team duidelijke stories welke in sprints worden opgeleverd. Stimuleren van heldere en dui- delijke communicatie binnen het team mbt de voortgang van zaken die in de backlog en sprint zijn opgenomen. Signaleren van knelpunten in samenspraak met de teams en stimuleren en helpen bij ontwikkeling van verbeter voorstellen.
augustus 2017 - januari 2018
Agile/Lean Coach
Verantwoordelijk voor de regie & bewaking ontwikkeling onboarding-programma en - materiaal. Tevens ontwikkeling van Continuous improvement/Scrum-Agile-Lean trai- ningsmateriaal. Uitvoeren trainingsprogramma’s. Uitvoeren van overige trainingswerk- zaamheden: ontwikkelingen losse modules, advies over uitrol losse interventies, uit- voeren refresh trainingen. Coachen van medewerkers en leidinggevenden in het uit- voeren van de werkzaamheden. ( Aangepaste Scrum methodiek)
februari 2017 - juni 2017
Programmamanager/Agile coach
Totaal aantal medewerkers van deze afdeling 65. Hier heb ik een geselecteerde groep, grote 30 juridisch adviseurs, begeleid tijdens het verandertraject. Samen met de afdelingsmanager en business partner het traject ontwikkeld, geïmplanteerd en uitgevoerd. Onderdelen hiervan; Persoonlijk ontwikkelingsplan ontwikkelen, coaches selecteren, coaches begeleiden, medewerkers trainen en begeleiden. bergingsmethodiek ontwikkeld en geïmplementeerd. Hiervoor coaches en medewerkers begeleid voor een goede uitvoering. Resultaat; Meer betrokkenheid en persoonlijk contact met de klant.
september 2016 - juli 2017
Projectleider/Agile coach
Samen met de salesmanager verantwoordelijk voor de project uitvoering. Betrokken afdelingen verbonden met het project. Ontwikkelen en begeleiden van twee zelfsturende teams. (25 medewerkers) Coaching managers. Creëren van feedback en continue verbeter cultuur. Implementeren Lean methodieken. (customer excellence ) Samenwerking versterkt dmv feedbacksessies, medewerkers arena's en dagelijkse stand ups. Resultaat; betrokken en succesvolle accountmanagers