terug naar selectie

Birgit Nijhuis

(Bedrijfskundig) adviseur
Vakgebied: Management & support – project & overig
Functie: (Bedrijfskundig) adviseur, Projectcoördinator, (Bedrijfs-) Adviseur, Project manager
Locatie: Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Overijssel, Noord- Nederland, Oost-Nederland, Midden-Nederland, Heel Nederland, Europa
Tarief: €100 - €125
Beschikbaarheid: 24 - 32 uur

GMP scrum lean MOC verander management supply chain implementatie
BeschikbaarLaatste check: 17 oktober 2017
Linkedin Website Contact
Profiel
CV & Portfolio

Ik ben een ervaren en enthousiaste professional op het gebied van lean-six-sigma en supply chain. Ik verbeter en implementeer processen op een gestructureerde en structurele manier met een team van betrokkenen. 

Mijn ervaring heb ik opgedaan in verschillende bedrijven en landen:
- Opzetten en uitvoeren van (verbeter)projecten
- Supply chain management (planning, purchasing, procurement, warehousing, productie).
- Ontwikkelen en geven van klant specifieke lean-six-sigma trainingen 
- Ontwikkelen van games zodat de verbetermogelijkheden en het toepassen van de lean manufacturing tools ook wordt ervaren

Branche/sector
Consultancy, Fast Moving Consumer Goods (FMCG), Industrie en productie, Land- en tuinbouw
Hoogst afgeronde opleidingsniveau
Master
Titel (afgeronde opleiding):
International Business
Leidinggevende ervaringen
Strategisch, Tactisch, Operationeel
Aantal jaren werkervaring als zelfstandige
3
Ervaring als MT-lid
Ja
Software kennis
MRP/ERP
Goed
minitab
Matig
februari 2016 - juni 2016
adviseur
Adviseren en implementeren van betere samenwerking en aansturing van een agrarisch bedrijf. Een lean implementatie. Dit heeft het bedrijf een stap verder geholpen.
januari 2015 - augustus 2017
Programma manager
Avantor is een Amerikaans productie bedrijf in de chemie met Europese vestigingen in Nederland (120 FTE) en Polen. Met het door mij succesvol geleide project om de Nederlandse productie (ruim 3500 producten) en ondersteunende afdelingen (IT, planning, customer service, inkoop, engineering, kwaliteit (QA/QC)), naar Polen te verplaatsen, heeft Avantor een grote een stap vooruit gezet om hun Europese footprint te optimaliseren. Het project omvat onder andere: • Verplaatsen geclassificeerde producten zoals GMP producten, met kleine en grote series als niet geclassificeerde producten, zowel productietechnisch als de data. • Nieuwe productie faciliteiten in Polen gebouwd en in gebruik nemen inclusief de benodigde validaties en klantkwalificaties. • Transfer en aanpassingen volgens de benodigde management of change procedure • ISO 13485 certificering • Samenwerking met nieuwe 3 PL’s in Belgie en Polen • Implementatie label print en design systeem welke al werd gebruikt in de US • Ik heb dit project met behulp de scrum methodiek uitgevoerd in samenwerking met de locaties in Polen, Nederland en de US.
november 2014 - december 2014
game maker
Op maat gemaakte lean game ontwikkelen als onderdeel van een lean training voor een administratieve project gedreven organisatie. Deze game wordt nu door verschillende engineering bedrijven gebruikt in hun training.
januari 2011 - november 2014
supply chain manager
Neways Leeuwarden is een electronica bedrijf (EMS’er) met ongeveer 100 werknemers welke deel uitmaakt van de Nederlandse international Neways Electronics met meer dan 2000 werknemers. Als supply chainmanager was ik verantwoordelijk voor planning, inkoop en het warehouse. Ik stuurde 11 directen en 10 indirecten aan en was onderdeel van het management team (directie) in Leeuwarden. Belangrijkste projecten: • De implementatie van project management en lean manufacturing. • Visueel maken van offertes en product introducties en het proces verbeteren met inkoop, engineering en verkoop. Het resulteerde in het 100% op tijd leveren, een halvering van de lead-time en een verdubbeling van de scoringskans. • Met collega supply chain managers en directeuren een Neways inkoop structuur voor de toekomst vorm gegeven. Ik heb de implementatie mee opgestart, waarna dit door anderen verder is opgepakt. • Opstarten van meer inkopen tegen een goedkopere prijs bij de Chinese zusterfabriek. • Verlaging van voorraad en tegelijkertijd een verbetering van de on-time-delivery van meer dan 10%.
januari 2008 - januari 2011
senior consultant
Project voorbeelden: • Opex (Lean-six-sigma) project bij een pharmaceutisch productiebedrijf (GMP), veterinair). Het ondersteunen van productie bij een efficiënter en effectiever gebruik van hun machine park. • Opex (Lean-six-sigma) implementatie bij een productiebedrijf van chemicaliën (GMP). Hierbij heb ik me gericht op het verbeteren van productie, magazijn en het lab. Daarnaast heb ik de gehele organisatie getraind. Belangrijkste resultaat: 34% verbetering van een bottleneck machine, in plaats van 3 dagen van te voren 4 uur van te voren starten met orderpicken. • Project manager in Dortmund (D) betreffende een ERP implementatie van SAP naar JD Edwards. Het coördineren van de activiteiten tussen de interne organisatie, key-users en externe partijen zoals programmeurs en IT bij deze voedselproduccent. • Process manager van een technische en commerciële due diligence betreffende een nieuw te bouwen fabriek. • Het mede ontwikkelen van de Opex (Lean-six-sigma) training.
september 2006 - januari 2008
Logistic engineer
Project voorbeelden: • Het reduceren van de replenishment doorlooptijd van de scheerapparaten (blackbelt project), het uitbouwen van de productie in flow. De productie lead-time van het assembleren en verpakken is met 75% gereduceerd. De lead-time van de wekelijkse order replenishment is gereduceerd met 45% • Het organiseren en begeleiden van kaizen events, zoasl het eerste 5S event in Drachten. • Projectleider om te zorgen dat de backlog (door technische problemen) van de scheerhoofden wordt opgelost in een team met engineers, operators en demand planners. • Het verbeteren van de leverperformance van de power supplies waarbij de ik de projectleider was van dit greenbelt projectteam.