terug naar selectie

Birgit Nijhuis

(Bedrijfskundig) adviseur
Vakgebied: Management & support – project & overig
Functie: (Bedrijfskundig) adviseur, Projectcoördinator, (Bedrijfs-) Adviseur, Project manager
Locatie: Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Overijssel, Noord- Nederland, Oost-Nederland, Midden-Nederland, Heel Nederland, Europa
Tarief: €100 - €125
Beschikbaarheid: 24 - 32 uur

scrum lean MOC GMP productie supply chain verander management implementatie
Niet beschikbaarLaatste check: 27 februari 2018
Linkedin Website Contact
Profiel
CV & Portfolio

Ik ben ervaren in het implementeren van veranderingen en daarin mensen en teams mee te nemen. Ik ben positief en optimistisch, ik geef vertrouwen in een team.

Met mijn bedrijfskundige achtergrond heb ik veel ervaring opgedaan in verschillende productiebedrijven zowel nationaal als internationaal. In lijnfuncties heb ik supply chain management rollen vervult met daarnaast verschillende projecten. Als consultant zijn de projecten heel divers geweest op het gebied van proces verandering, lean-six-sigma. Voor meer details, zie Birgit Nijhuis

Ik hou er van om met een team ergens naartoe te werken en resultaat te boeken. Ondanks dat dit vaak doelen zijn die ongemakkelijk zijn en weerstand oproepen, weet ik dit toch te bereiken met een positief gevoel van degenen die hieraan hebben meegewerkt. 

Wanneer de richting helder is dan werk ik daaraan structureel met de organisatie. Ik structureer het proces en maak de stappen in een traject overzichtelijk en behapbaar.

Ik ben helder in wat ik doe en waarom ik iets doe en neem daarin de zorgen en ideeen van anderen mee waardoor het een gezamenlijke leerervaring wordt waar een ieder aan bijdraagt. Ik minimaliseer het investeren in zaken die zo zijn en waar ik geen invloed op uit kan oefenen, ik neem de situatie zoals deze is als uitgangspunt.

 Ik ben betrouwbaar, kom afspraken na en ben creatief in het oplossen van problemen en durf iets nieuws toe te passen wanneer het oude onvoldoende is. Wat er al is in een organisatie en werkt dat adapteer ik en anders stuur ik bij of creëer wat nodig is.

Ik maak het verschil en boek resultaat op een duurzame manier, een projectleider/interim manager die de dingen voor elkaar krijgt. Ik facilitair en coach om een team maximaal te laten presteren en ik ben hierin succesvol.

Branche/sector
Consultancy, Fast Moving Consumer Goods (FMCG), Industrie en productie, Land- en tuinbouw
Hoogst afgeronde opleidingsniveau
Master
Titel (afgeronde opleiding):
International Business
Leidinggevende ervaringen
Strategisch, Tactisch, Operationeel
Aantal jaren werkervaring als zelfstandige
4
Ervaring als MT-lid
Ja
Software kennis
MRP/ERP
Goed
minitab
Matig
februari 2016 - juni 2016
adviseur
Adviseren en implementeren van betere samenwerking en aansturing van een agrarisch bedrijf. Een lean implementatie. Dit heeft het bedrijf een stap verder geholpen.
januari 2015 - augustus 2017
Programma manager
Avantor is een Amerikaans productie bedrijf in de chemie met Europese vestigingen in Nederland (120 FTE) en Polen. Met het door mij succesvol geleide project om de Nederlandse productie (ruim 3500 producten) en ondersteunende afdelingen (IT, planning, customer service, inkoop, engineering, kwaliteit (QA/QC)), naar Polen te verplaatsen, heeft Avantor een grote een stap vooruit gezet om hun Europese footprint te optimaliseren. Het project omvat onder andere: • Verplaatsen geclassificeerde producten zoals GMP producten, met kleine en grote series als niet geclassificeerde producten, zowel productietechnisch als de data. • Nieuwe productie faciliteiten in Polen gebouwd en in gebruik nemen inclusief de benodigde validaties en klantkwalificaties. • Transfer en aanpassingen volgens de benodigde management of change procedure • ISO 13485 certificering • Samenwerking met nieuwe 3 PL’s in Belgie en Polen • Implementatie label print en design systeem welke al werd gebruikt in de US • Ik heb dit project met behulp de scrum methodiek uitgevoerd in samenwerking met de locaties in Polen, Nederland en de US.
november 2014 - december 2014
game maker
Op maat gemaakte lean game ontwikkelen als onderdeel van een lean training voor een administratieve project gedreven organisatie. Deze game wordt nu door verschillende engineering bedrijven gebruikt in hun training.
januari 2011 - november 2014
supply chain manager
Neways Leeuwarden is een electronica bedrijf (EMS’er) met ongeveer 100 werknemers welke deel uitmaakt van de Nederlandse international Neways Electronics met meer dan 2000 werknemers. Als supply chainmanager was ik verantwoordelijk voor planning, inkoop en het warehouse. Ik stuurde 11 directen en 10 indirecten aan en was onderdeel van het management team (directie) in Leeuwarden. Belangrijkste projecten: • De implementatie van project management en lean manufacturing. • Visueel maken van offertes en product introducties en het proces verbeteren met inkoop, engineering en verkoop. Het resulteerde in het 100% op tijd leveren, een halvering van de lead-time en een verdubbeling van de scoringskans. • Met collega supply chain managers en directeuren een Neways inkoop structuur voor de toekomst vorm gegeven. Ik heb de implementatie mee opgestart, waarna dit door anderen verder is opgepakt. • Opstarten van meer inkopen tegen een goedkopere prijs bij de Chinese zusterfabriek. • Verlaging van voorraad en tegelijkertijd een verbetering van de on-time-delivery van meer dan 10%.
januari 2008 - januari 2011
senior consultant
Project voorbeelden: • Opex (Lean-six-sigma) project bij een pharmaceutisch productiebedrijf (GMP), veterinair). Het ondersteunen van productie bij een efficiënter en effectiever gebruik van hun machine park. • Opex (Lean-six-sigma) implementatie bij een productiebedrijf van chemicaliën (GMP). Hierbij heb ik me gericht op het verbeteren van productie, magazijn en het lab. Daarnaast heb ik de gehele organisatie getraind. Belangrijkste resultaat: 34% verbetering van een bottleneck machine, in plaats van 3 dagen van te voren 4 uur van te voren starten met orderpicken. • Project manager in Dortmund (D) betreffende een ERP implementatie van SAP naar JD Edwards. Het coördineren van de activiteiten tussen de interne organisatie, key-users en externe partijen zoals programmeurs en IT bij deze voedselproduccent. • Process manager van een technische en commerciële due diligence betreffende een nieuw te bouwen fabriek. • Het mede ontwikkelen van de Opex (Lean-six-sigma) training.
september 2006 - januari 2008
Logistic engineer
Project voorbeelden: • Het reduceren van de replenishment doorlooptijd van de scheerapparaten (blackbelt project), het uitbouwen van de productie in flow. De productie lead-time van het assembleren en verpakken is met 75% gereduceerd. De lead-time van de wekelijkse order replenishment is gereduceerd met 45% • Het organiseren en begeleiden van kaizen events, zoasl het eerste 5S event in Drachten. • Projectleider om te zorgen dat de backlog (door technische problemen) van de scheerhoofden wordt opgelost in een team met engineers, operators en demand planners. • Het verbeteren van de leverperformance van de power supplies waarbij de ik de projectleider was van dit greenbelt projectteam.