terug naar selectie

Bernard Vuijk

Senior Project Manager
Vakgebied: Information Technology – management
Functie: Senior Project Manager, Implementatiemanager, Projectmanager, Projectmanager IT
Locatie: Heel Nederland, België, Europa, Buiten Europa
Tarief: €100 - €125
Beschikbaarheid: 24 - 32, 32 - 36, 36 - 40 uur

Interimmanagement Programmamanagement Projectmanagement
Niet beschikbaarLaatste check: 20 november 2018
Linkedin Contact
Profiel
CV & Portfolio

Bernard heeft een ruime werkervaring als programma- / projectmanager ICT met het uitrollen van omvangrijke ICT verander trajecten voor internationale organisaties en (lokale) overheid. Als manager en adviseur heeft hij meer dan 25 jaar succesvol projecten gerealiseerd op dit gebied, doordat hij belangen partijen goed kan motiveren en de neuzen voor de projectscope dezelfde richting op kan krijgen.

Bernard heeft een ruime ervaring met het succesvol managen van grote aanbestedingstrajecten / pakketselectieprojecten (ERP/SAP) in complexe organisaties , inclusief het implementeren van processen en systemen; Denkt in oplossingen, is doelgericht, resultaatgericht, efficiënt en beschikt over een sterk analytisch vermogen; Is gericht op de voortgang van de werkzaamheden en het leveren van het afgesproken resultaat;  Beschikt over leidinggevende capaciteiten en conflict oplossend vermogen; Is ervaren in het opbouwen van lange termijn klantrelaties; Heeft oog op de ontwikkeling van visie en met het schetsen van perspectief bij zijn gesprekspartner; Is een echte teamspeler met sensitiviteit voor het overbruggen van verschillende denkwijzen; Beschikt over overtuigingskracht en een winnaarsmentaliteit en zet dat op diplomatieke wijze in; Voelt aan waar de regelgrenzen liggen; Weet bij voordoende problemen afstand te nemen, boven de materie te staan en zaken in breder perspectief te plaatsen; Weet mensen aan elkaar te verbinden waardoor nieuwe mogelijkheden ontstaan; Brengt innovatie moeiteloos in de operatie.     

Hij werkt projectmatig en adviseert op bedrijfseconomisch en technisch verantwoorde wijze over het project. Hij selecteert, ontwikkelt, integreert, implementeert, borgt en vernieuwt softwareoplossingen in complexe bestuurlijke omgevingen, waarbij het accent ligt op het ontwikkelen van nieuwe software dan wel aanpassen van bestaande software, alsmede hard- en software integratie, inclusief alle daarbij behorende zaken. Hij levert (standaard en maatwerk) informatiesystemen en hieraan gerelateerde diensten op onder meer de gebieden: personeel & organisatie, opleidingen, marketing en sales, materieel & logistiek, financiën, documentaire informatievoorziening, integrale bedrijfsvoering, beheer en beveiliging.

Hij biedt toegevoegde waarde om ingezet als op programma’s en/of projecten als trouble shooter / of trajecten die nieuwe elan nodig hebben.

Branche/sector
Consultancy, Handel en retail, Informatie en Communicatie Technologie (ICT), Onderwijs en Onderzoek, Overheid en semi-overheid, Telecommunicatie, Banken en Verzekeraars
Hoogst afgeronde opleidingsniveau
Post-Doc
Titel (afgeronde opleiding):
bac, rm
Leidinggevende ervaringen
Strategisch, Tactisch, Operationeel
Aantal jaren werkervaring als zelfstandige
24
Ervaring als MT-lid
Ja
Software kennis
ERP
Goed
CRM
Goed
VMS
Goed
Microsoft
Goed