terug naar selectie

Arie Ruizendaal

Manager controlepraktijk
Vakgebied: Finance & Accounting – accountancy
Functie: Manager controlepraktijk
Locatie: Heel Nederland
Tarief: €65 - €125
Beschikbaarheid: 36 - 40, In overleg uur

BeschikbaarLaatste check: 11 februari 2020
Linkedin Contact
Profiel
CV & Portfolio

Een nieuwe uitdaging in een omgeving waar mijn vaardigheden tot hun recht komen grijp ik graag aan. Mijn interesses zijn erg breed en ik sta open voor elk nieuw vakgebied waar ik me in mag bekwamen. 
Als zelfstandig professional vanaf 1997 werkzaam bij financiële dienstverleners. Brede werkervaring als (proces) controller, coach, teamleider, verandermanagement en vele projecten. 
Doel is om mijn opdrachtgevers te helpen bij het signaleren en verbeteren van hun organisatie. Mijn kracht zit in de verbinding die ik maak met medewerkers. Niet vanuit een controlerend-oogpunt maar vanuit een verbeter-oogpunt. Mijn opdracht zit er niet op als de verbeterpunten zichtbaar zijn maar als ze daadwerkelijk zijn gerealiseerd. Mijn doelstelling is om in alle gevallen de kwaliteit van de dienstverlening, commercie, efficiency, en risico’s optimaal op elkaar af te stemmen. 

Branche/sector
Financiële dienstverlening, Banken en Verzekeraars
Hoogst afgeronde opleidingsniveau
HBO
Leidinggevende ervaringen
Operationeel
Aantal jaren werkervaring als zelfstandige
23
Ervaring als MT-lid
Ja
Software kennis
Systemen Rabobank en Univé
Goed
Windows inclusief Office
Goed
januari 2018 - januari 2019
AOV kwaliteitscontroleur / coach
Vanuit verschillende opdrachten verantwoordelijk geweest voor de kwaliteit van de AOV- en hypotheek advisering. Dit door uitvoering van 1e lijncontroles, signaleren van verbeterpunten, coachen en monitoren verbeterpunten. Dit voor zowel de nieuw af te sluiten alsmede het onderhoud van de lopende verzekeringen en hypotheken (advies kwaliteit en voldoen aan wet en regelgeving). Aanvullend op hoofdtaken ook vergelijkbare werkzaamheden uitgevoerd voor overige complexe verzekeringsproducten (o.a. lijfrente- en overlijdensrisico verzekeringen).
mei 2017 - januari 2018
Risk and Compliance officer
Verantwoordelijk voor het opzetten van een controle framework (o.a. Controle beleid en plan), goedkeuring hiervoor verkrijgen en vervolgens zelfstandig voorbereiden en uitvoeren van initiële procescontroles. Bevindingen rapporteren en verantwoordelijken begeleiden bij uit te voeren verbeterslagen. Aandachtsgebieden betroffen: Advisering woning financieren, assurantie dienstverlening particulieren + zakelijk, fraude en klantintegriteit (CDD). Onderdeel hierbij was een risico analyse te maken van de impactvolle advies routes, beheermaatregelen vast te stellen en vervolgens vaststellen waarop te controleren.
april 2017 - oktober 2019
Kwaliteitsmedewerker / coach AOV- en hypotheekadvies
Vanuit verschillende opdrachten verantwoordelijk geweest voor de kwaliteit van de AOV (arbeidsongeschiktheidsverzekering) en hypotheek advisering. Dit door uitvoering van 1e lijncontroles, signaleren van verbeterpunten, coachen en monitoren verbeterpunten. Dit voor zowel de nieuw af te sluiten alsmede het onderhoud van de lopende verzekeringen en hypotheken (advies kwaliteit en voldoen aan wet en regelgeving). Aanvullend op hoofdtaken ook vergelijkbare werkzaamheden uitgevoerd voor overige complexe verzekeringsproducten (o.a. lijfrente- en overlijdensrisico verzekeringen).
juni 2016 - mei 2017
Teamleider/Kwaliteitsmedewerker/coach Financieel Advies
Verantwoordelijk voor financieel advies team (binnendienst en adviseurs hypotheekadvisering). Doelstelling hierbij advieskwaliteit verhogen en efficiënter werken. Onderdeel hierbij was een normen- advieskader te (co)schrijven, goedkeuring hiervoor verkrijgen en implementeren hiervan. Doel efficiënter en cf. wet en regelgeving werken; de klantacceptatie, -integriteit, de adviezen reproduceerbaar zijn en voldoen aan wet en regelgeving.
mei 2015 - januari 2016
Risk and Compliance officer
Verantwoordelijk voor het opzetten van een controle framework (o.a. Controle beleid en -plan), goedkeuring hiervoor verkrijgen en vervolgens zelfstandig voorbereiden en uitvoeren van initiële procescontroles. Bevindingen rapporteren en verantwoordelijken begeleiden bij uit te voeren verbeterslagen. Aandachtsgebieden betroffen: Advisering woning financieren, assurantie dienstverlening particulieren + zakelijk, fraude en klantintegriteit (CDD). Onderdeel hierbij was een risico analyse te maken van de impactvolle advies routes, beheermaatregelen vast te stellen en vervolgens vaststellen waarop te controleren.
maart 2014 - mei 2015
Procescontroller 1e lijn / kwaliteitscoach
Verantwoordelijk voor de aandachtsgebieden: Geld nodig Particulieren, Geld over Particulieren, Update bif (beleggingsprofiel), Alle Akob(beleggingspolissen) advies routes, inclusief IFP (financiële planning) en klantacceptatie (CDD). Met bevindingen adviseurs coachen tot hogere kwaliteit, verhogen 1x goed percentage.
september 2013 - januari 2014
Procescontroller 2e lijn Commercie
Verantwoordelijk voor procescontroles voor de aandachtsgebieden Geld over particulieren en assurantiebemiddeling. Daarnaast ondersteuning op de overige aandachtsgebieden particulieren: Effecten dienstverlening, Woning financieren, consumptief financieren, Betalen en ontvangen en klantintegriteit (CDD) zakelijk en particulieren.
januari 2012 - september 2013
Procescontroller 2e lijn
Verantwoordelijk voor procescontroles voor alle aandachtsgebieden particulieren. Effecten dienstverlening, Woning financieren, consumptief financieren, assurantie dienstverlening (incl. leven) en klantintegriteit (CDD). Mede verantwoordelijk voor oppakken C&F signalen en deze onderzoeken.
januari 1997 - januari 2012
Teamleider - Coach - (Proces) Controller - Coördinator - Trainer - (Assistent) Accountmanager
Bij diverse financiële dienstverleners werkzaam geweest als: - Teamleider - Coach - (Proces) Controller - Coördinator particulieren (afdelingen H&V, Private Banking en KRM particuliere financieringen). Aandachtsgebied: coaching op risicohouding en gedrag medewerkers + teamleiders. - Trainer van nieuwe medewerkers - (Assistent) Accountmanager