terug naar selectie

André Koedam

Business controller
Vakgebied: Finance & Accounting – control
Functie: Business controller, Controller, Financial Controller, Operational Controller, Procescontroller, Project Controller
Locatie: Heel Nederland
Tarief: €55 - €75
Beschikbaarheid: 20 - 24, 24 - 32, 32 - 36, 36 - 40, > 40 uur

Controller Financieel Manager
Niet beschikbaarLaatste check: 19 november 2018
Contact
Profiel
CV & Portfolio

Voorgaande opdrachten heb ik vervuld in zowel de profit als non profit sector.

Voorlaatste opdrachten in de non profit waren bij grote organisaties, zoals het Ministerie van V&J; eerst in de hoedanigheid bij de Dienst Politie en daarna bij de Dienst Justis.

Ik ben niet in bezit van een WO-opleiding, maar ik heb bij meerdere opdrachten bij volle tevredenheid van de opdrachtgevers op HBO/WO niveau gefunctioneerd.

In de profit sector heb ik veel ervaring opgedaan in zowel productie- als handelsomgevingen.

Ik heb mij de afgelopen 10 jaar veelvuldig beziggehouden als senior controller met zowel business- als project-control. Ruime ervaring in de rol als coördinator Planning & Control. Meerdere jaren werkervaring in een soortgelijke functie.

Daarbij is het werken met strakke deadlines altijd een sterk onderdeel geweest.

Ik heb veel ervaring opgedaan met analyseren van de cijfers, consolidaties en het bouwen en inrichten van verschillende rapportagetools met behulp van SmartView en Excel.

Verder heb ik mij beziggehouden met het doorlichten en verbeteren van processen en procedures.

 

Naast de interim-opdrachten bij klanten, houd ik mij ook wekelijks bezig met advies werkzaamheden in de automotive-, technisch consultancy sector en bij een grote tandartsen praktijk.

Deze werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het opzetten/inrichten/controleren van de boekhouding en het geven van financieel-economische en fiscale adviezen aan het management en het verzorgen van de benodigde aangiftes en rapportages. Ook de opstelling van de jaarrekening behoort tot een van mijn taken.

 

Ik ben slagvaardig, risicobewust, positief kritisch, ambitieus en heb gevoel voor business kansen. Ik ben een ondernemende, onafhankelijke, sterke persoonlijkheid en ben in staat hoofd- en bijzaken te scheiden. Uitstekend gevoel voor politiek-bestuurlijk denken en werken. Daarnaast ben ik analytisch zeer sterk, kan snel schakelen en kan mondeling en schriftelijk sterk effectief communiceren op verschillende niveaus. Dit in het Nederlands en in het Engels.

 

Ik beschik verder over een groot doorzettingsvermogen, ben stressbestendig, betrouwbaar, en heb geen “9 tot 5” mentaliteit. Ik ben een teamspeler met proactieve werkhouding.

Gedegen kennis van accountancyregels (IFRS en Dutch GAAP) en control methodieken om de juiste beslissingen te kunnen nemen. Ik heb een gestructureerde manier van werken en heb een duidelijk doel voor ogen waar ik naar toe wil. Coachend leidinggeven staat bij mij hoog in het vaandel. Ook enige humor is mij niet vreemd.

Ik ga obstakels niet uit de weg. Ik sta regelmatig en niet met tegenzin met de “voeten in de klei”.
Veel ervaring in Excel. 

Branche/sector
Communicatie en Media, Consultancy, Handel en retail, Industrie en productie, Overheid en semi-overheid
Hoogst afgeronde opleidingsniveau
HBO
Titel (afgeronde opleiding):
André Koedam
Leidinggevende ervaringen
Strategisch, Tactisch, Operationeel
Aantal jaren werkervaring als zelfstandige
13
Ervaring als MT-lid
Ja
Software kennis
Exact, Lotus SmartSuite, Sera Produktiesofware, Excel, Word, Powerpoint, Navision, SAP, CERM Grafische Produktiesofware, Jeeves ERP, FIS 2000, Carwise, Baan, AFAS Profit, RAET, Cognos, Smart stream, Planon, Proquro, Prince 2 Foundation, Personal toolbo
Goed
september 2006 - april 2018
Controller
Zie uitgebreide beschrijving CV