terug naar selectie

André de Jeu

Sales manager
Vakgebied: Marketing, Sales & Communicatie – sales
Functie: Sales manager, Sales Consultant, Senior Sales Consultant
Locatie: Noord-Holland, Utrecht, Zuid-Holland, West-Nederland
Tarief: €50 - €90
Beschikbaarheid: 24 - 32, 32 - 36, 36 - 40, > 40 uur

Niet beschikbaarLaatste check: 1 juli 2019
Linkedin Website Contact
Profiel
CV & Portfolio

Afgelopen 2 jaar ben ik Operations Manager bij Bodyview geweest. De websites www.bodylab.nl , www.bodylab24.de en www.duursport.nl vallen onder Bodyview.

Hier gaf ik direct/indirect leiding aan 29 mensen. Verantwoordelijk voor de inkoop, klantenservice en het magazijn. In deze functie werd van mij verwacht dat ik de kosten op orde (besparing van 650k) zou krijgen en een betere synergie ging bewerkstelligen tussen marketing en de 3 bovenstaande afdelingen. Dit alles heeft geleid tot de verkoop van 2 van de 3 websites aan Vitafy Duitsland.

 

De 5 jaar ervoor ben ik werkzaam geweest als interim Sales/Key Account Manager en heb ik bedrijven geholpen hun sales organisatie op te zetten, uit te breiden of te ondersteunen. Ik heb diverse soorten teams aangestuurd (van Key Accountmanagers tot Call Center medewerkers en barpersoneel).

 

Ook heb ik een ruime werkervaring met de retail en FMCG branche bij werkgevers als VSM, Dr. Van der Hoog, Sony Pictures en The Walt Disney Company. Binnen deze organisaties heb ik me zowel bezig gehouden met sales en marketing waardoor ik budget- én P&L verantwoordelijkheid ken. Daarnaast hield mij binnen deze organisaties ook bezig met distributie/operations.

Bij deze bedrijven heb ik zaken gedaan met bedrijven als Ahold, Bol.com, Media Markt, De Blokker Groep, Wehkamp, ING, VI, Pathé, Kinepolis, Etos, AS Watson, Nationale Nederlanden, P&G en vele andere bedrijven.

Ik functioneer op mijn best in een dynamische omgeving en sta daarin stevig in mijn schoenen. Ik heb veel energie en weet dit goed over te brengen op mijn omgeving. Door mijn horeca ervaring ben ik service gericht, flexibel en heb ik sterke people-skills ontwikkeld. Door mijn sales achtergrond én mijn ervaring als ondernemer (ik heb een wijn-website) bezit ik bovendien een stevig commercieel inzicht; ik zie kansen, denk vooruit en weet dit om te zetten in resultaat.

 

 

Branche/sector
Consultancy, Handel en retail
Hoogst afgeronde opleidingsniveau
MBO
Leidinggevende ervaringen
Strategisch, Tactisch, Operationeel
Aantal jaren werkervaring als zelfstandige
2019
Ervaring als MT-lid
Ja
Software kennis
Microsoft office
Expert